Doktor online

Marknadens rörelse mot Internetdoktorer

Du har säkert hört talas om Sveriges nya succé-app ”Doktor.se”. Det inte bara sägs att appen revolutionerat marknaden, utan detta är även ett faktum. När man tidigare behövde besöka närmaste vårdcentral för att höra med en auktoritet huruvida ens skada är allvarlig eller inte kan nu göra detta direkt via ens egna mobiltelefon.

Är du hemma och oroar dig över en hosta du utvecklat? Använd dig utav Doktor.se appen och hör med en kvalificerad doktor—bör du besöka närmaste sjukhus eller är symptomet inte allt för allvarligt? Är det vanligt och kommer det att gå över eller finns det något i närmsta Apotek som du kan köpa för att lindra problemet?

Alla dessa frågor och svar kan man nu få direkt i mobiltelefonen. Du behöver alltså inte åka någonstans för att få enkla svar. Du behöver inte heller vänta i långa köer eller dylikt. Du kan alltså göra allt direkt i mobilen.

Sjukvårdens rörelse mot Internet

Denna trend har pågått länge. Tidigare var det bloggar som ploppade upp överallt. Doktorer och folk inom sjukvårdsindustrin önskade förse läsare med svar på deras frågor. Många av dessa bloggar blev i slutändan multimiljard-hemsidor som till slut såldes eller etsat sig som en institution på Internet. Några är WebMD som blivit en av USA:s största hemsidor inom sjukvården idag. I Sverige har 1177.se startat en liknande hemsida för att besvara de eventuella frågor oroliga människor må ha. Trots att marknaden gått vidare och mognat inom just detta fält så finns det många som fortfarande önskar starta bloggar inom hälsa och sjukvård. Känner du dig träffad och är intresserad av att starta en hemsida så kan du besöka hittawebbhotellet.se för att komma igång med din sida. Det är idag oerhört enkelt att starta en hemsida och blogg. Detta var inte fallet tidigare. Idag är det enklare än det någonsin tidigare varit och man bör ta tillfället i akt och gå vidare med drömmen om man känner att det är dags att realisera den.

Är sjukvården på Internet en fördel eller nackdel?

Det är nästan helt klart en fördel. Nackdelen är att det kan vara så att man inte tar ett symptom som verkligen är seriöst, allt för seriöst och man förlitar sig lite väl mycket på dessa hemsidor och/eller appar och tjänster för att få svar på sina frågor även om de just i dessa fall inte är de optimalaste lösningarna.

Som hemsida är det svårt att förutspå exakt vad användaren som söker på Internet verkligen är ute efter. När de knappar in en massa symptom på sökmotorn behöver hemsidor nästan gissa exakt vilken sjukdom besökaren verkligen lider av. På grund av detta kan det vara så att en enkel hosta kan leda till oroheter över väldigt seriösa sjukdomar, när dessa egentligen inte är fallet. Därför är det svårt att ersätta riktiga doktorer och verkliga besök på sjukhuset. Men att kunna höra med en riktig doktor direkt via FaceTime har blivit revolutionerande och nu pratar man alltså med en riktig doktor istället för att gissa och ha sig på Internet. Utvecklingen är positiv och den verkar fortsätta i en extremt bra riktning.